hvis mit liv var en suppe, ville det klart være en med kartofler

Nu skal jeg være sund! Brøler kvinden for enden af bordet (jeg er kvinden, skal det lige slås fast). Veninden spørger hende om hun ikke lige kan skrue stemmen lidt ned.
“ER DET FORDI JEG ER FOR MEGET.”
“Kan du ikke bare tale roligt, mens du snakker om at være for meget?”
Røg ud af ørerne, ak og ve, hvilken undertrykkelse! Stemmen har svært ved at justere sig derpå. Høj, lav. Har jeg faktisk tinitus? (jeg kan ikke høre det)

Nå, sundhed.
S(kide)
U(lidelig)
N(orm)
D(rift).
Haha.
Nå.
I Fakta jeg køber pastinakker, hokkaido, gulerødder, porrer, løg, kartofler, chili og ingefær. Så skal der satme koges suppe, tænker jeg stolt. Hele ugen, du! Suuundt.

Og så en sund fyr, jeg vil date en sund fyr. Men det er næsten et pinligt nøjeregnende freudiansk mareridt, at min underbevidsthed arrangerer en tinderdate den kommende uge med en psykolog, der tilmed også ligner mig grotesk meget i ansigtet.
“En psykolog må da være psykisk stabil”.

Det er ikke engang en sundhedsbesættelse. Jeg kan bare godt lide at koge suppe på sammenfald; du kender mig (“koge-suppe-pigen”). For man kan ikke tale om, at det handler om sundhed, når musklerne gør ondt i min mave og arme, fordi jeg endnu en gang har været en dæmon på et dansegulv. Denne gang indtog jeg selvsikkert en stripperstang og gav et sensuelt one-woman-show; visualiserede at stangen var en meget lang, tynd metal-pik, og gav den al min kærlighed – og alle dånede over min pludselige adræthed.

Jo, sundt er det at bevæge sig – men vel ikke når bevægelsen af faciliteret af uansvarlige mængder alkohol. En veninde og jeg har siddet og råbt til hinanden over bordet på bodegaen forinden om at VI ER BANGE FOR AT VÆRE FOR MEGET, MEN HVOR ER DET OGSÅ TRÆTTENDE HELE TIDEN AT TÆNKE MAN ER FOR MEGET.
Vi gearer hinanden op og ender selvfølgelig med at være aaalt for meget, svinger dankortet for meget, råber sygt meget. Fattig og fuld, men i bevægelse, i sund bevægelse, 9 km danset på baren, sexede pull-ups på en stripperstang.
(Jeg kaster op, da jeg kommer hjem halv syv om morgenen, flot).

(og jeg møder tilfældigvis H. på dansegulvet, jeg kan ikke fatte tilfældigheden, han trækker mig ud på gaden og vil snakke om al sin elendighed, men de andre haler mig heldigvis tilbage til stranden, så jeg med nød og næppe undgår at blive trukket ned på havets bund af hans dødelige understrøm. “Glem mig og mit mørke,” siger han dramatisk og forlader baren. “No probs,” siger suppepigen og indser at hun faktisk glemmer ham hele tiden. Hvis H. var en suppe, ville han kun bestå af bouillon.)

Herefter svømmer weekenden hen i lange samtaler med skiftende overnattende veninder, i følelses- og hokkaidosupper, i tilværelsens ulidelige lethed; en varm, tiltrængt tryghed der ryster den forgangne uges klaustrofobiske melankoli af sig. En kvælning der i glimt har slået luften ud af mig og tvunget mig ned i sofaen, parkeret foran tåremanipulerende ‘Sporløs’, kun holdt vågen af klæg chokolade og himmelske pomfritter, og hvor jeg hoster hårdt hele tiden, hakker og slimer mit usle liv op i et tomt glas, grågrønne klumper af kommende død…

Så suppe, ik’ oz?!
for jeg er nogenlunde angstfri disse dage, måske fordi jeg ik’ gider noget bullshit, fordi jeg er alt for meget, – alt for meget klæder mig godt. Jeg giver suppen ugen ud, then back to æg. Men denne normale tilstand er rar, også selvom angsten puster mig i nakken, hæhææ siger den, snart skal du lide igen, så jeg prikker til den, brandfarlig er den, brændende er den, tinderdaten kan fucke alt op (tænk hvis jeg kommer til at føle noget, åh du godeste), min økonomiske situation der bliver afklaret senere på ugen kan destruere mig, men det er okay, det er altså helt okay, jeg er ikke bange (lige nu), jeg er bare sund jo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s