lavtryk

Jeg har hørt at der kommer ægte regn i dag.
Jeg er taget hen på kontoret (helligdage findes ikke), hvor computerdrengene har flyttet rundt på alting. Jeg bryder mig ikke om det, men Computerdrengenes bleghed beroliger mig, og minder mig om, at der findes andre end ubekymrede sommermennesker i byen.
Jeg er et roligt virvar. Det er ganske besynderligt. En vulkan uden lava. Nej, omvendt. Lava uden vulkan. Ja. Det burde ikke kunne lade sig gøre.

I morges under meditationen kunne jeg kun tænke på, at jeg var bange for fremtiden, og på cyklen hen på kontoret, nåede jeg at tænke på alt fra livets meningsløshed til evolutionsteori til hvide mænds privilegier samt en kulturteoretisk analyse af “This is America” (savner jeg kua? shiiit). Hold da ferie. Der er lavtryk i mit hoved.

Jeg har det sidste døgn set alle 6 afsnit af “De Perfekte Piger” på DR. Det er det mest stressende program, jeg længe har set (udover “The Rain”….), og jeg får ondt i maven over det. Elementer af det er uhyggeligt genkendeligt. Jeg har så længe, jeg kan huske, kæmpet mod idealet “perfektion”, det mest abstrakte, uhåndgribelige mål, som ingen helt ved hvad er.

Efter blot 5 uger er pigerne sådan: “Jeg er så meget mere mig selv nu”, “Jeg har ikke nået mit ugemål, så jeg sidder bare her og spiser røget fisk med dårlig samvittighed”og “Jeg burde meditere noget mere”. Deres konstante målsætninger over kun seks uger (!!!), er så stressende og frygtelige, og det gør mig så ondt, at de så overfladisk og strategisk skal forholde sig til deres psykiske problemer.

DU ER IKKE ALENE

Men tematikkerne passer egentlig godt til det jeg ville skrive i det her indlæg. Jeg ved godt, at min kommunikation ofte er meget intern. Jeg skriver til mig selv, for mig selv og med mig selv, og inkluderer meget sjældent min læser. Det giver derfor god mening, at ikke særlig mange kommenterer. Det forstår jeg virkelig godt.

En veninde der også læser med her, kom med et genialt forslag forleden dag, da vi snakkede om de tabubelagte emner; angsten, døden, depressionen, stress, præstationsangst, ensomhed og tilbagevendende, lammende mørke, som jeg forsøger at sætte ord på her på bloggen. Jeg har på det seneste modtaget en del mails, hvor læsere deler deres oplevelser og følelser med selvsamme problematikker. Jeg er sikker på, at nogle af jer der læser med, har det dårligt, men måske har svært ved at fortælle nogen om det.

Min venindes forslag byggede på, at måske kunne man her på Weemoed åbne et lille community op, hvor vi anonymt kan dele vores følelser, og hvor du kan komme til orde. På den måde kan vi skabe et lidt mere nuanceret blik på de perfekte piger, komme under overfladen, og gøre det mindre svært og ikke mindst mindre skamfuldt at være åben omkring, hvordan man har det.

Det vil foregå på følgende måde:

Man sender mig en mail på weemoedblog@gmail.com med en tekst, som kan være alt fra dagbog, digt, stream of consciousness, en fortælling om noget der er sket; hvordan man end føler, at man bedst kan formulere sig på – hvad der fylder lige nu, hvad der har fyldt, hvad der trykker dig, hvad du græder over. 

Der er ingen retningslinjer om, om hvor lang den skal være, hvor godt den skal være skrevet eller hvem du er. Om du ønsker at være anonym, have et alias, eller skrive med billede, er fuldstændig op til dig selv. 

Teksten vil blive lagt op her på bloggen under en samlebetegnelse; ‘Usagt’. Jeg kommer muligvis til at redigere en smule i teksten, for at gøre den læsevenlig, men ellers er alt op til dig.

Tænk over det. 
Der er ingen deadline, og man kan skrive hvornår man end føler for det. Om det først er om flere måneder; jeg er ligeglad.

Det her er bare et forsøg. Det kan godt være, at I ønsker bare at læse med forsat og ikke interagere. Men nu prøver vi lige.

2 thoughts on “lavtryk

  1. Tak Anne! Hvor er jeg glad for din kommentar! Jeg tænkte, at det kunne være smart at åbne lidt op for en gangs skyld. Nu må vi se om det overhovedet kommer til at fungere. 🙂 Det betyder måske heller ikke så meget. Jeg forsætter i hvert fald med at skrive uanfægtet.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s