en-to-tre voksen

Mine kinder brænder.
Jeg havde glemt solen.

//

H., jeg har klamydia, så du skal tage til lægen og blive tjekket.
– Tak for info.

30 minutter senere.

– Hvis jeg har det, hvem skal jeg så fortælle det til?
– Øh. Dem du har haft ubeskyttet sex med siden mig.
– Men hvis du blev tjekket i december, så kan jeg jo ikke have det.
– Æh. Jo… havde en svipser i december. Ville ikke fortælle dig det, hvis jeg ikke mente, der kunne være mulighed for at du også kunne have det. Det er ikke en sjov nyhed at sprede jo..
– Jeg håber ikke, jeg har det. Der er nogle, jeg virkelig ikke har lyst til at være i kontakt med.
– I know. Det er ikke sjovt at skulle sende den besked. Det har været virkelig ydmygende at skrive til dem, som har afvist mig.
– Hos mig er det lige omvendt. Jeg er endelig sluppet af med nogle.
– Haha. Ligesom du er sluppet af med mig?

30 minutter senere.

– Må jeg læse dit speciale, w.?
– Ja.
– Så står vi lige 🙂
– Jeg føler stadig, jeg er minus.

//

Samtale med Tinderdaten fra 4 uger siden.
– Jeg har klamydia, så du skal tage til lægen og tjekkes.
– Tak for info, svarer han prompte.
Jeg sletter hans nummer.
7 dage senere, en besked fra fremmed nummer:
– Så er jeg blevet tjekket. Jeg har sgu nok kønsvorter.

//

Jeg har læst, at kønsvorter kan være ligesom blomkål; nubrede, bløde, hvide. Flere gange i løbet af natten drømmer jeg, at der vokser blomkål ud af mit underliv. Store, hvide, knoklede svulster der formerer sig i takt med sekunderne. Jeg tjekker mig selv i søvne. Der er ikke nogen blomkål. Jeg forestiller mig, at jeg skal have mit underliv svitset med laser. Skamfering. At jeg er inficeret med alle kønssygdomme i verden. Jeg kan ikke forestille mig nogensinde at skulle have sex med nogen igen. Lægen siger, at jeg bare skal slappe af.

//

Hvornår var jeg sidst tryg i en seksuel relation?

//

Jeg har mareridt hver nat, hvor jeg knokler hårdt, flygter, skændes, fortabes. Og om blomkålen i fissen selvfølgelig. Hver morgen er jeg helt smadret. Jeg holder mig fra mig selv, og gemmer mig i mine vidunderlige venskaber. Da foråret kommer onsdag græder jeg af lykke på cyklen.

Jeg glemmer ting hele tiden. Bøger der skal afleveres, at søge to jobs om ugen så jeg kan få dagpenge, skrive mails, planlægge den sidste undervisning. Hver dag møder jeg ind på kontoret og laver alt andet end mit job. Når jeg er sammen med vennerne føler jeg mig rå, ubekymret og glad. Når jeg er alene, er jeg bange.

En nerve har sat sig fast i mit højre skulderblad. Det føles som om at jeg er helt skæv i kroppen. Tegner på livet løs, og tager hele tiden mig selv i, at mine skuldre sidder oppe om ørene på mig. Jeg tænker på, hvad den næste sygdom bliver. Jeg tænker på, hvorfor ingen har lært mig, at passe på mig selv. Jeg tænker på, at det er mit eget ansvar.

//

– Man er aldrig et helt menneske, så du bliver nødt til at lade vær’ med at tro, at du skal være et.
Psykologen går et kvarter over tid. – Hvad er det der går op for dig, når du får klamydia?
– At jeg ikke har passet på mig selv.
Jeg græder ubehjælpeligt i kurvestolen overfor hende.
– Men du bliver ikke liggende i sengen den her gang. Du står op hver dag; gør ting. Jeg tror også godt, at du selv ved inderst inde, at det bare er en overgangsfase. En overgang til noget bedre. Men det behøver ikke være så hårdt her, lad vær’ med at stride imod det.

//

En sol. Flere sole. Jeg smører faktor 30 ud i mit ansigt.
Det er fredag, og i aften skal jeg ikke noget – udover at kigge efter i mit underliv efter blomkål. Jeg prøver at sænke skuldrene. Booker en tid hos lægen. Drikker en øl.

Mit hår er blevet uendelig langt. Når jeg sidder ved et bord, ligger det på bordpladen. Det er som et timeglas; for hver centimeter det vokser, desto mere bliver jeg bevidst om, at mit liv suser forbi mig. Jeg skal virkelig klippes snart.


Ps. Nogle der ved, hvor man køber billige og gode kondomer? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s