voksen

Min seksuelle rastløshed arrangerer en date med en af disse 40-something mænd, der med tjek på karrieren og pengepungen fremstår som en uhyrligt velsoigneret fantasifigur i tydelig kontrast til mit forlængede ungdomsliv. Efter et par dages intense skriverier og (fra min side) vægelsindet forhandling, ender vi på en af indre bys fancy restauranter, hvor diskomusikken selvbevidst brager mellem de rå vægge. Komplekserne over 12 års aldersforskel har forurenet mine tanker optil daten, og jeg dækker hullerne i strømpebukserne med et par nye strømpebukser fra Fakta. Dobbbelstrømpebuksefinten.

I min halvandet år lange tinderkarriere er jeg aldrig blevet inviteret ud og spise. Den voksne mand er restaurant-connoisseur, og jeg har holdt skjult for ham, at jeg lever af leverpostej og A38. Han siger, at han nyder værtskabet, og jeg kan trods min skepsis ikke få mig selv til at sige nej til et lækkert måltid mad (på andres regning). I min fantasi sidder jeg som en smaragdgrøn ungmø og stråler ind i hans skaldede isse, mens de dyre vine glider ned i min hals.

voksne mennesker tager ud og spiser på første dates, du er voksen, w., fat det nu, tag dig selv alvorligt. Samtalen forløber smertefrit, men jeg griner mest af mine egne jokes. Når man endelig sidder dér med en ægte voksen mand, så handler det pludselig ikke om, at jeg er for ung, for fattig eller uvidende omkring livets delikatesser. Det handler om kemi. Min fantasi visner som timerne skrider frem.

Han kategoriserer mig som kunstner. Dajeg kommer anstigende på restauranten klokken 19 sharp, undrer han sig over, at jeg er så punktlig, nu hvor jeg er kunstner,. Han forventer, i kraft af mit frådende skriftsprog i korrespondancerne, at jeg er vild og crazy. På tinder slipper jeg nogle gange Weemoed løs. Men mit virkelige Jeg har svært ved at forene sig med et farverigt, poetisk skriftsprog. Det går op for mig, at det mest spændende ved vores samtaler, har været mine sproglige udfoldelser. Jeg mæsker mig i de forskellige retter der lander på bordet foran os. Han synes, det er vidunderligt, at jeg spiser op. sikke hurtigt du drikker vinen også! 

Jeg nikker og griner på de rigtige tidspunkter, når han fortæller mig om tidligere Tinder-erfaringer, en kærlighed der meget specifikt varede 12 uger forrige år, hans længsel efter kone og børn, og om en karriere han ikke er særlig passioneret overfor. Imens tænker jeg på min første date med Løven, første date med H., første date med Hvid. Første dates hvor jeg instinktivt har haft lyst til at røre ved dem og spise deres munde. Jeg tager en slurk af den dyre vin.

Jeg følger ham til dørs. I snevejret og i profil ser han ældre ud end før. Jeg svarer høftligt på hans godnatbesked, da jeg lander hjemme i min lejligheden og jeg suger livet ud af et par cigaretter. Han synes, jeg er skøn og autentisk. Jeg åbner Tinder, svarer de andre tilbage, laver nye aftaler. Imens er min hjerne i det kreative projek som har fået luft under vingerne til min store overraskelse, og jeg tænker, at jeg måske er voksen nu; voksen i en karriere, voksen i et liv. Så er det ok at sidde på en restaurant og mæske sig, og ok at tale autentisk (som den kunstner jeg er, åh) med andre voksne mennesker. For det er vel det man gør, er det ikke?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s