#jobparat

… det går op for mig, at jeg i min afsindige kedsomhed bruger alt for meget tid på at producere indhold til weemoed i stedet for til mit eget liv… et sted sent i går aftes efter fem timers tegneserietegneri ender jeg formålsløst ved spisebordet, hvor jeg glor ud i luften og indser, at jeg ikke kan bruge det til en skid, og hvorfor har kedsomheden fået mig herhen, hvorfor insisterer jeg ikke på at leve i en offline praksis i stedet..

… min krop brænder af en feberagtig rastløshed, og selvom jeg går over 10.000 skridt hver dag (har fået et tracker-armbånd som måler den mindste bevægelse), smadrer rundt i alle afkroge af byen, så bliver jeg aldrig træt, jeg er fuldstændig utrættelig, og hvis jeg bare kunne gå nok til at mit hoved ville slukke, så kærlighedsflammer og jobafmagt ville udvandes på en måde, hvis jeg bare kunne gøre noget, være noget, lave noget.. jeg er det meste af tiden bare sindssygt rasende.. og selvom jeg dyrker yoga eller sexter og onanerer i timevis før jeg skal sove, SÅ KAN JEG IKKE SOVE MERE…

.. og når jeg om halvanden uge skal starte på et horribelt 4-ugers-jobsøgningskursus på en arbejdsplads, hvor jeg var i erhvervspraktik i som 15-årig, og hvor jeg ironisk nok lærte at skrive min første jobansøgning, så virker det næsten for full-circle-agtigt til, at jeg kan holde det ud, så jeg kimer diverse kulturinstitutioner ned i et desperat forsøg på at finde en virksomhedspraktik, jeg prøver at være bevidst om hvem jeg er, hvad jeg vil, men tankerne er lige så flygtige som mine kærlighedsaffærer..

.. og i selvsamme firma sad jeg i receptionen i mine start-20’erne, og jeg så de nedslidte dagpengemodtagere møde ind hver dag, grådlabile og trætte, og de brokkede sig til mig, og jeg sagde blåøjet, at jeg ikke kunne hjælpe dem – at en regel er en regel, et system er et system, fortalte jeg dem, og jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle være på den anden side af desken, de stakler, kan jeg huske, at jeg tænkte, og da en neurotisk, ustabil akademiker begyndte at græde foran mig, skælde mig ud, tænkte jeg, at hun måtte da være psykisk syg, og at hun aldrig ville få et job…

.. så nu venter jeg.. jeg venter på mændene, jeg venter på virksomhedspraktikken, jeg venter på de forkromede svar i min tilværelse, jeg venter på mod til at producere ting til mit virkelige liv i stedet for til dette uhåndgribelige weemoed-univers, jeg venter på at livet sker… shiiiiiit.

Til gengæld er det fredag, og jeg skal ud og være fuld efter en næsten asketisk uge. Thank god.

Min første ansøgning nogensinde:

Der er klart nogle vendinger i ansøgningen, som jeg vil integrere i min ansøgningsproces nu, eksempelvis: “Jeg er ikke doven”, “Jeg prøver at se det gode ved alle situationer, såsom at vaske op!”, “Nogle kalder mine ideer skøre, men en skør idé er bedre end slet ingen, som jeg siger”, og ikke mindst hovedpointen: “Derfor er det rart med et job, så man kan spare op, og leve det liv som man drømte om”. 
Åh, lille musse
Mig i dag:

5 thoughts on “#jobparat

  1. Det er den sjoveste ansøgning, jeg i mit liv har læst. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige, at det er noget af det sjoveste, jeg har læst OVERHOVEDET.
    “Dyrker ikke sport og har ingen interesser” hahahahahah

    Like

  2. Hahaha! En umiddelbar fornemmelse af ansøgningen er, at jeg ikke er sådan synderligt passioneret omkring jobbet. Åh. Jeg var inde hos direktøren fra firmaet til en “falsk” jobsamtale, hvor vi lod som om stillingen var rigtig. Hun spurgte ind til ALT hvad jeg havde skrevet, sådan “Har du et konkret eksempel på når du siger 'kreativ'”, og min stakkels lille 15-årige hjerne smeltede fuldstændig sammen og jeg fik tårer i øjnene af rædsel.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s