14 års urolighed, fur sure

Jeg er en stor plysset vindrue, fake-fur, og en farve så hidsig, at folk ikke tør kigge på mig, usynlig i min overdrevne synlighed, og solskinnet strejfer solbrillerne, og jeg kan godt lide at blive midlertidligt blændet på nørrebrogade, og jeg synes nærmest ikke, jeg bestiller andet end at gå op og ned af den gade, dag ud og dag ind, travle skridt der banker ned i fortovet.

Jeg er super følsom for tiden, men jeg kan godt lide det, jeg elsker at være super følsom i stedet for angst, og jeg forsøger virkelig på ikke at skamme mig over, at jeg i min rødvinssnaldrethed med gamle gymnasieveninder i går (som jeg ikke har set i 100 år) begynder at ryste på stemmen, fordi alle følelserne presser sig på.

Måske var det fordi de husker mig for 8 år siden, måske er det fordi jeg insisterer på at bevise, at jeg er et nyt og bedre menneske. Det er altid så ambivalent at sælge mig selv på den her måde – at snakke om ting i fortiden, som om jeg er rask nu, og som om at hele bare kører på skinner. Tårerne ligger sig på mine øjne, og jeg ved, at hvis jeg blinker, falder de ned på kinderne, og det vil jeg helst undgå; nu skulle jeg jo netop vise hvor nice og sjov og spændende og vild jeg er.

Alligevel banker fortiden på, jeg kan ikke ryste den af mig, især ikke efter alle disse glas vin, og jeg kan ikke lure, om det er godt, at huske mørket på den måde, så fysisk, når nu jeg lige havde forstået, at jeg ikke længere har dødsdriften. Jeg græder ikke, men jeg kan mærke et tryk på mit bryst – som om min krop forlanger, at jeg skal forholde mig til det.

I stedet griner jeg bare hele tiden til et familiearrangement, og holder øje med de 14-årige, og det går op for mig, at da jeg var 14 blev de født, og jeg føler mig grotesk gammel, men samtidig som et barn, jeg er hele tiden bare et barn, og for mig er det naturligt at ligge på hendes seng, mens de varmer voksen op i en mærkelig maskine, og jeg lader som om, at jeg er interesseret i denne hårfjerningsmanøvre, fordi jeg ikke fatter, at jeg er grotesk gammel, og at det måske er pinligt, at den 28-årige kusine ikke sidder oppe ved voksenbordet og har mere styr på sit liv; hvorfor bliver hun ved med at drikke vin og grine så falsk og skingert og højlydt, det er som om, at det er det eneste hun kan finde ud af. Fuck det. Jeg har det som blommen i et æg. Jeg føler mig uovervindelig og smuk. Og måske også aldersløs.

Hvilket jeg skal huske, når jeg i næste uge skal ses med Den Voksne Mand, som jeg kokser over er 35.. min veninde siger til mig, at jeg er 28 og altså også gammel, at vi er tæt på hinanden aldersmæssigt, men jeg er ikke 28 i mit hoved, og 35 lyder helt enormt gammelt – især i forhold til en datingsituation, men det er klart jeg har det sådan, eftersom jeg nærmest kun har datet yngre mænd.

Et kæmpe chok tidligere i aften da det ringede på til fødselsdagsfesten, og en 14 årig fyr kom ind af døren, og da mit øje fangede ham, sådan ud af øjenkrogen, troede hele mit væsen, at det var H. der var ankommet, jeg kunne ikke tro mine egne øjne, og den selvudslettende ting han plejede at sige om sig selv – at han havde en krop som en 14-årig – fremstod pludselig uhyre sand, og jeg kunne ikke lade vær’ med at blive forvirret – for er det mig, der så er tiltrukket af 14-årige drenge? Åh. Det sitrede i min krop over dette afsavn efter H. og hans 25-årige 14-års krop…

***

Den pelsede, pangfarvede vindrue trækker cyklen henover søerne og ryger en cigaret, til trods for dagens tidligere ømme lunger, nu er det sket med mig, havde vindruen tænkt. Hvor er der ingen der kigger på mig, når jeg er så smuk her i denne smukke jakke. Det er fordi de ikke tør, tænker jeg. Man må ikke kigge på solen jo.

(“you’re just a baby in disguise”)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s