#farver

Jeg tager hver dag mit mest farvestrålende tøj på. I dag en grøn skjorte, gul cardigan, røde sko og en jakke der samler alle farverne i store, flimsede pokeballs. Jeg prøver at være alle farverne. I solen, på Refshaleøen, med flagrende gevandter, stråler jeg over fisketallerkenen og de dyre øl, og jeg vælter bagover af manisk feriestemning og cykelturen på de øde, smukke industrigader.

Da han var gået, tænkte jeg: Nå. Det var egentlig en ret dårlig idé. Mine dejlige venner havde hele aftenen hvisket mig i ørerne: Pas nu på dit hjerte. Pas nu på. Jaja, sagde refshaleø-W. I alle de farver, hvordan kunne noget gå galt?

Følelserne baskede rundt som kønsmodne påfugle i hele min torso, og jeg kunne mærke, at den forløsende intimitet havde rodet op i alting. Efter en længere lur virkede den seks timer lange nat som en vag drøm, og jeg kunne ikke forholde mig til, at han rent faktisk havde været min for en kort stund.

Han formåede heldigvis selv at punktere den romantiske illusion, ved at skrive og spørge om jeg mon var på p-piller. Idiot.

Aftenen brugte jeg på at læse alle indlæg, som jeg siden december har skrevet om ham. Jeg prøvede at forhellige mig med tanken om, at det var ægte slut nu. Nogle bittersøde tårer krøb ud af mine øjne mens jeg sad i altandøren og røg cigaretter ind i natten.

Der er en mur om ham. Jeg kan ikke få nogle følelser ud af ham. Jeg skrev tak for natten, at det havde dejligt at være tæt på ham igen. At jeg havde savnet det. Og savnet ham. At jeg håbede, at det fremmede land ville blive alt det, han havde håbet på. Han vendte tilbage med et abnormt kynisk svar, fuldstændig forladt af følelser. Nærmest kun: Hav et godt liv.

Men det var nok også meget godt, siger jeg til mig selv. For nu kan jeg komme videre. Om få dage er han helt væk, og forhåbentligt er han også væk fra mine lunger, mit bryst, min mave, min ryg, min hals. Alle de steder hvor han lige nu sidder og sitrer og brænder.

Så jeg er i farverne. Jeg stråler. Skønnere end nogensinde.

Jeg skriver til Den Voksne Mand.

***

En anden bidende fornemmelse er rædslen over, at være på vej ud over en stor, kvalmende afgrund af Ingenting. Jeg tvivler på mig selv og angsten. Jeg er rædselsslagen for et fremtidigt arbejdsliv. Overbevist om, at jeg ikke er i stand til en skid, samtidig med at jeg overlegent tror, at jeg kan indtage hele verden. Det er en frygtelig ambivalens. Jeg skal stadig huske at trække vejret. Det nytter ikke noget at panikke nu, for jeg kan ikke undgå fremtiden. Den er jo lige her. Nu.

Og selvom Skægmonstret og Nye W. er i Italien og har lavet deres eget rejse-hashtag (GUD FORBYDE KÆRESTEPARS SELVOPFUNDNE HASHTAG, SERIØST!!!!), så syntes jeg faktisk, at Nye W. så rigtig sød ud og skægmonstret så lykkelig ud på deres #kedeligekæresteferie. Det vidner da om et vist overskud fra min side, gør det ikke? Hold nu op, jeg bliver så voksen de her dage. Det er næsten ikke til at bære.

Så der er en fremtid der skal gribes nu. Den er uden H., den er uden skægmonstret, den er uden universitetet, den er bare… dér. Med mig. #jegvinder #winterishere

***

2 thoughts on “#farver

  1. Pyh. Det der H-show minder mig om min egen H. Det er så 9 år siden nu. Den gode nyhed er, at man slider dem af sig over tid. Den dårlige er at det der skide arbejdsliv vist sig at være langt sværere end kærlighedslivet. Can't have it all, vel. Og tak for læsværdigt indhold.

    Like

  2. Haha, jeg ville næsten ønske, det var omvendt. Sådan “Det kan godt være du skal lide af en ulykkelig forelskelse resten af dit liv, men i det mindste kommer du til at elske at arbejde”. Mindre skræmmende på en måde… suk. Men tak for rå ærlighed. Og fordi du læser med, jeg bliver så glad når folk giver sig til kende. Får mig til at føle mig mindre som en narcissistisk idiot, haha.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s