et rosenrødt liv

Soothing, smelte-smelte jazz på anlægget, oh yeah, som sad jeg på café Intime, bag cigaretter og små rødvinsglas, i en døs, i en uforglemmelig forglemmigej-vals i det stille hjørne, tågede blikke og famlende hænder, oh fucking yeah, kan du mærke det? Åh, kommer han hen til mig snart, vil han mærke min krop, begærer han mig..

I fantasier, i mine vildeste hævndrømme, foreslås det altid, at jeg bare skal have taget nogle sexet billeder af mig selv, og så ha! så kan han lære det. Blive en plus-size model (man er vel realistisk), et forbillede for body-positivism, men stadig i the male gaze, sexet ad helveds til, og først dér, i min verdensturné som sexet plus-size-model, da vil han forstå, hvad han har mistet.

Hold me close, hold me fast, the magic spells you cast, this is la vie en rose, og mit singleliv er præget af at være netop det, en magisk single, drømmende efter intimitet og efter at blive elsket, som afhang min tilstedeværelse i dette liv af the male gaze. Hvorfor ikke bedrive noget intelligent i stedet for en karriere som plus-size model, spørger jeg mig selv op af trappen efter at have købt en cheeseburger ude på Frederikssundsvej iført mine slaskede leopardbukser, som får min kødfulde numse til at blævre i vinden…  Hvis jeg nu skrev en bog, eller fik en højtstående stilling, ville det da ikke være den største hævn? Og hvad er hævn i øvrigt? Hvorfor er det overhovedet en del af mine tanker?

Af en eller anden årsag er jeg gået i gang med Skam igen, selvom jeg faktisk ikke kan fordrage det. Det får mig til at tænke på bitterhed tilbage på mit eget ryggeløse gymnasieliv, der var præget af tårnhøjt selvhad, en invaliderende stressfølelse, og en bunke intense, ulykkelige (og mestedels utrolig hemmelige) forelskelser i diverse fyre i parallelklasser og musikklasser, som jeg skrev side op og side ned om i mine utallige dagbøger og på, også dengang, offentlige blogs.

Karaktererne i Skam derimod oplever ja, modgang, men sgu da også sindssyge kærlighedshistorier. Hvor er oplevelserne, hvor man endelig snaver med ens største crush fra C.-klassen, men hvor han ender med at kaste op på dig, fordi han viste sig at være skidefuld? De søvnløse, ængstelige nætter… Eller de gange man bare ikke følte sig tilstrækkelig og var rædselsslagen for, om man nogensinde ville blive et ordentligt menneske?

Nå, men lige her for en time siden, da William endelig har fået presset Noora ind i den her afsindige kærlighedsaffære, begyndte jeg kraftedeme at græde, fordi jeg kom til at tænke på H., og den intimitet der var mellem os. Som om jeg forvekslede William og Nooras kærlighed med noget ægte. Stop lige engang, sagde den ældre kvinde, der også er i min hjerne nu, hvad er det egentlig du laver? Var vi ikke lige blevet enige om, at det hele handlede om kedsomhed? Måske du skulle finde noget andet at fylde dit liv op med? 

Vi er sgu da begavede kvinder, er vi ikke? Hvad er det egentlig jeg har gang i? Måske prøver min blog tilnærmelsesvis bare at være fiktion – du ved, det er altid de store og åndssvage kærlighedshistorier, der sælger. Er det kvindens lod – eller bare mit lod at være så besat af, at blive elsket af en anden person? Er jeg i stand til at give slip og bare være mig? Hvad var det nu jeg ville?

– Hvis du laver en tv-serie, sagde min veninde i går, så lad for gud skyld vær med at lade det handle om kvinders forhold til mænd.
– Det kan du tro, løj jeg og grinte hånligt, som om det var det mest indlysende, hun kunne have sagt. Det var det overhovedet ikke. Det var nærmest et chok. Hvad fanden kunne en tv-serie om kvinder så handle om? Jeg har brudt min hjerne med det hele dagen, og det eneste jeg kan komme i tanke om, er at jeg sad et sted i Bellahøj i går aftes i regnvejret på en våd sten på en våd bakke… og… ja, så skete der ligesom ikke mere. Jeg snakkede lidt om løst og fast, men det var da godt nok ikke noget at skrive hjem om.

Jeg vil prøve at være bedre til det.

Posted in liv

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s