vigtig søvn, uvigtigt liv

Jeg sover så godt om natten i den fremmede lejlighed. Så godt, at jeg har lyst til at sove hele tiden. Når jeg kører på arbejde om morgenen, er jeg oprigtigt nervøs for, om jeg dratter ned af cyklen i et søvnangreb. Det føles som om, at mit hjerte banker så langsomt, at det på et tidspunkt helt vil holde op med at slå. Det er ikke særlig behageligt.

Jeg bliver ved med at scrolle igennem billederne på min telefon. Jeg ved ikke, hvad jeg leder efter. Zoomer så langt jeg kan ind på billederne af Skægmonstret. Zoomer ind på katten derhjemme i lejligheden. På billeder af mig selv fra 2015. Jeg genkender ingenting, jeg mærker ingenting. Det føles mest som om, at jeg er en computer, en gammel en af slagsen, man har sat til at opdatere, men hvor det tager alt, alt for lang tid, så man undervejs bliver bekymret om den overhovedet vil starte op igen. (Fed metafor, ikke? Jeg arbejder jo også som digital ekspert, så hvorfor ikke… dammit)

Jeg er nervøs for, om jeg kan vågne op igen. Eller, lad mig sige det omvendt, jeg er nervøs for, om jeg nogensinde var vågen.

Min veninde er klar til at hapse min “rigtige” lejlighed med katten og roommate. Jeg siger til hende, at det er for lang tid siden at vi har set hinanden til, at hun kan modsige min psykologs kloge ord. Hun giver mig en cigarets tid til at forklare mig.

En anden veninde undrer sig over min åbenhed, mit manglende privatliv (bloggen burde næsten ikke være hemmelig, for jeg er slet ikke et særligt hemmeligt menneske). For er du overhovedet åben? Kan du overhovedet komme tæt på nogen? Og jeg tænker på ‘hemmelighederne’, som jeg fortæller til alle. De private detaljer om mit liv jeg deler med H. Og hvor lidt tæt jeg føler mig på nogen.

Ak ja. Så er det altså bedre bare at være alene for evigt i en flot lejlighed. Ikke at skulle forholde sig til andre mennesker. Her sover man jo, og søvn er det bedste i verden. Det må du da kunne forstå.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s