dødelig

Der ligger en hjort tre meter væk fra stien. Dens ben er drejet i unaturlige retninger, og dens store øjne glor tomt ud over marken. Dens krop er udhulet; et stort, tomt, rødt hul. Min far og jeg står lamslåede ved siden af hinanden. Den var der ikke i går. Der er ikke ulve i Nordsjælland, så hvem dræber så voldsomt en hjort? Jeg kan ikke slå tanken ud af hovedet. Jeg begynder at fantasere om varulve, vampyrer, overjordiske monstre der i ly af nattens mørke flænser dyr og andre levende væsner i det mennesketomme sommerhusområde. Jeg tænker på den demente kvinde i nabohuset uden tænder.

Mit temperament er, hvad kan man sige… farverigt for tiden. Torsdag aften eksploderede jeg, da en veninde rykkede en aftale en til en time senere, – hvilket normalt er helt fair! Men jeg kunne ikke holde det ud, åbenbart. Jeg gik ud i køkkenet og begyndte at hakke løs på det uskyldige hokkaido-græskar, kartoflerne, gulerødderne, hakkede dem i småstykker, mens jeg hylede og skreg. Jeg kastede med katten, råbte af den, bundede to øl, kæderøg desperat i vindueskarmen. Det er normalt sjældent, at jeg oplever mit temperament være så eksplosivt, men her i post-breakup perioden er det sket op til flere gange.

Dagen efter, iført alt alt for meget overtøj, kattepis i mine sko, rasede jeg igennem Nordvest og Søborg, gik så hurtigt, at jeg måske til sidst ville lette, og jeg skreg (inde i) og hysterisk hulkede lige i to minutter. Helt svedig bliver jeg samlet op af min far et stykke ude i Gladsaxe. Jeg slukker for temperamentet. Leger overskudsagtig datter der vil styre musikken i bilen, turbosnakke og primært eksplodere i glæde, hold kæft vi skal ha’ det hyggeligt. 

De andre er glade for, at jeg kan sidde i bilen uden at græde. De giver mig lov til at høre musik. De er måske også bange for eksplosionerne. Så giv hende dog lov for en gangs skyld. Hun er så medgørlig lige nu.

Sommerhuset drukner i blæst, fløderetter, rødvin og drømmerig søvn. Når vi går ture smadrer jeg skoven med en stor gren og sparker arrigt til nedfaldne æbler. Min familie griner. De er glade for at jeg har lyst til al denne bevægelse. Jeg kan se, at min far fantaserer om, at jeg en dag snart begynder at dyrke motion igen, så han ikke skal have denne kvalme ved at kigge på mig og min søsters slaskede kroppe.

Min mor spørger, om jeg stadig går til psykolog. Det spørger hun om en gang i kvartalet. Ja, siger jeg. Nå, siger hun. Hun fortæller om hvilken kaffe hun tilbyder kunderne nede i banken. Jeg kigger intenst på hende, og bliver overvældet af frygt, for hun ser pludselig ældre ud end jeg huskede hende. Hendes hals er enormt rynket, huden falder sammen som tyndt papir, og øjnene er matte, nærmest indsunkne. Det går op for mig, at de er dødelige, og døende, ligesom skoven, ligesom mig, ligesom den udhulede hjort på marken.

Vi møder skægmonstrets forældre i Nykøbing, lige det sted på gaden hvor det blæser allermest. Det føles som om, at vi alle er ved at græde. Det bliver en kort samtale. Jeg græder inde i Chimpansen, mens min søster kigger på farvede bloklys.

Søndag er med et enormt tryk for brystet. Jeg forsøger at lave solhilsen på den regnvåde træterrasse uden de andre ser det. Når jeg er på toilettet, bliver jeg nødt til at holde fast i vasken, fordi jeg føler jorden drejer for hurtigt rundt. Min hjerne kører på højtryk, tænk tænk tænk, hvorfor er du så angst lige pludselig. Bilturen hjem er et mareridt. Jeg spænder i mine kæber. Men jeg vil ikke sige det til dem. For nu var jeg lige så god til at køre i bil, det blev vi jo enige om.

I morgen skal jeg se Australieren. Jeg har ikke rigtig lyst. Hvorfor se en person, som ikke tillader mig at elske? Jeg vil være så smuk når vi ses. Så smuk så smuk så smuk. Så smuk, at jeg glemmer Skægmonstret, hans forældre, mine forældre, de døde dyr, de døde træer, de døde gader, mine døde tårer og ikke mindst mine alt for levende følelser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s